2009. október 6., kedd

Szög Műhely a Fogas Házban-2009 október 13.

.
.


MikroGrafikák: Mészáros Péter távcsővel megtekinthető grafikai kiállítása (megtekinthető október 25-ig)

REGGEL DÉLBEN ESTE
Performansz

Időpont: 2009. október. 13. 19.00

Helyszín: Fogas Ház (Budapest, VII, Akácfa u. 51.) a bejárattól jobbra lévő lépcsőház, lépcsőforduló

Résztvevők: Szög Műhely (szöveg), a Káosz Katonái társulat (szöveg, zene), a Tér társulat (mozgás, tánc, tűz), a Tilinkóma együttes (kísérleti zene, fény), a GoMolyGo etnozenekar

Jelenetsorrend:

Minden jelenet a Fogas Ház lépcsőfordulóban zajlik, a rácsok előtt/mögött.

INTRO – ÁLOM
Pacal úr álomba szenderül egy zsíros vacsora után. A lépcsőház homállyal és árnyékokkal teleszórt, ódon lépcsőin négy, lepedőbe csavart lányalak lépdel lefelé (Tér Társulat), és a Tilinkóma együttes kísérleti zenéjére furcsa táncba kezd. Pacal úr álmodik és álmodik. Az ébredés előtti utolsó, látomásos pillanatoknak lehetünk tanúi. Az álom vekkercsörgése, ébresztőórák zajára ér véget.

MORNING RUTIN
Ébredés után. Pacal úr felkel, és feleszmélve, hogy mindez csak álom volt csupán, a megszokott reggeli tevékenységekbe kezd. Fogmosás, reggeli készítés, pirítóssütés stb. Közben a rádió gombját csavargatja, különféle adók műsorába hallgat bele. Mellette két bemondót látunk, egyikük az adott rádióműsort vezeti, míg a másik, hangjával a különböző fiktív rádióállomások műsorait zavarja, gerjeszti.

LÖNCS
Három férfi egy lakásban. Pacal úr leugrik a boltba. Hatalmas szatyrokkal tér haza, s miután megérkezik a bevásárlásból, ebédet készít. Azaz próbál. Közben telefonon inzultálja barátait, illetve a közönséget: minden erejét latba vetve vegetáriánus ételt akar készíteni a barátnőjének, aki egy óra múlva érkezik. Még soha nem csinált vega kaját. Pacal úr tipikus húsevő. A másik kettő között szürreális beszélgetés zajlik, gaszto- versekkel, receptek szövegét felhasználva.

CSALÁDI TÉVÉ helyett
Este lesz. Két férfi tévét néz. Vagy inkább kibont egy üveg bort? Furcsa beszélgetésbe kezd? Lényeg az hozzá, hogy csak előkerül a gitár és a szókimondó, Káosz Katonáitól megszokott stílusban elhangzik néhány tüzes dal, amitől a lépcsőház kigyullad (tűzzsonglőr) és a GoMolyGo etno-zenekar észrevétlenül bekapcsolódva, ritkán hallható népi hangszereivel, a finálé részeseként, a közönséggel vidám táncba kezd.

Média: z'art-kör, ForgácsoltKultúra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése